Pyragas „Negriukas“ yra ne tik skanus, bet ir nostalgiškas pasirinkimas, kuris dažnai primena vaikystės šventes ir šeimos susibūrimus. Šis pyragas užima ypatingą vietą daugelio širdyse ir yra puikus pasirinkimas tiek kasdieniam, tiek šventiniam stalui. Šiame straipsnyje pasidalinsiu paprastu ir skaniu receptu, kaip paruošti šį nuostabų desertą.
Ingredientai
- 250 g margarino arba sviesto
- 1,5 stiklinės cukraus
- 3 kiaušiniai (tryniai ir baltymai atskirai)
- 3 valgomieji šaukštai kakavos
- 6 valgomieji šaukštai kvietinių miltų
- 1 arbatinis šaukštelis sodos (gesinta actu)
- 200 g grietinės
- 6 valgomieji šaukštai vandens
Paruošimo Būdas
- Pradėkite nuo margarino arba sviesto, cukraus, kakavos ir vandens sumaišymo. Šiuos ingredientus sudėkite į puodą, pakaitinkite, kol ištirps ir gerai išsimaišys.
- Kai masė užvirs, virkite dar 5 minutes, kol ji taps blizgi. Iš šios masės atidėkite 7 šaukštus, kurie bus naudojami pyrago viršui aptepti.
- Kitame inde sumaišykite miltus su soda ir įpilkite į atvėsusią kakavinę masę. Įmaišykite grietinę ir trynius.
- Baltymus išplakite iki standžių putų ir atsargiai įmaišykite į tešlą.
- Tešlą supilkite į aliejumi pateptą kepimo formą, apibarstytą džiūvėsėliais (jei naudojate silikoninę formą, jos tepti nereikia).
- Kepkite 180 °C temperatūroje apie 45 minutes. Kai pyragas atvės, užtepkite ant viršaus anksčiau atidėtą šokoladinę masę.
Patarimai ir Variacijos
Pyragas „Negriukas“ gali būti paįvairintas papildomais ingredientais, tokiais kaip razinos, džiovinti vaisiai ar net riešutai. Jums gali patikti ir šis straipsnis apie hobius, iš kurių galite užsidirbti, kuris gali suteikti jums idėjų, kaip dar labiau išplėsti savo kulinarinius sugebėjimus.
Baigiamieji Žodžiai
Pyragas „Negriukas“ yra puikus pasirinkimas, kai norite pasidalinti šiluma ir saldumu su savo artimaisiais. Šis receptas ne tik paprastas, bet ir leidžia jums improvizuoti, pritaikant jį pagal savo skonį. Nepriklausomai nuo progos, šis pyragas tikrai džiugins visus.
Skanaus!